Deze dingen kunnen wél in de vaatwasser!


Uit eigen ervaring ben je er misschien achter gekomen welke dingen nou níet in de vaatwasser kunnen (oeps…). Maar, er zijn juist heel veel dingen – niet altijd vanzelfsprekend- die wél in de vaatwasser kunnen. Let wel op, sommige dingen durven wij écht niet in een vaatwasser te doen, dus denk goed na voordat jij het wél gaat doen. Op eigen risico dus!

1. Kinderspeelgoed 

Speelgoed wordt regelmatig door kinderen in de mond gestopt en dat is natuurlijk niet zo heel hygiënisch. Doe het (plastic) speelgoed daarom in de vaatwasser en het is weer lekker schoon!

2. Schoenen en slippers van kunststof

Vrijwel alle plastic schoenen en slippers kunnen goed in de vaatwasser. Leren schoenen dus absoluut niet! Maar ook schoenen van stof (bijvoorbeeld All stars schoenen), kun je gewoon in de vaatwasser doen. Zorg er wel voor dat de schoenen goed vast zitten in de vaatwasmachine, zet ze bijvoorbeeld vast met een wasknijper.

3. Afwasborstel

Je kan de afwasborstel prima na gebruik in de vaatwasmachine doen. Zo hoef je niet steeds een nieuwe te kopen.

4. Tandenborstelhouder

Een tandenborstelhouder past natuurlijk goed in de vaatwasser. Soms is een houder wat lastig schoon te maken, maar de machine zorgt er weer voor dat het heerlijk schoon is.

5. Frituurpan

Zolang het past, waarom niet? Zorg er wel voor dat al het vet/ olie van tevoren uit de pan is.

6. Kinderstoel

De plastic kinderstoelen die uit elkaar te halen zijn, kunnen heel goed in de vaatwasmachine. Zo kan jouw kindje weer vanuit een schone stoel eten!

7. Brillen

Oké, een duur montuur is niet verstandig, maar de goedkopere (kinder)brillen worden goed schoon in de vaatwasser. Doe de bril in het bestekbakje. Kijk wel eerst even of de bril niet voorzien is van een coating, want die zal verdwijnen in de vaatwasser.

8. Gereedschap

Kwasten, plamuurmessen en schepjes en dergelijke kunnen prima in de vaatwasser.

9. Sierraden

Niet alle materialen kunnen goed tegen zeep uit vaatwastabletten, maar de meeste sieraden kun je in de vaatwasmachine doen. Als je twijfelt, dan niet doen!

10. Borstels en kammen

Eerst even alle haren uit de borstel/ kam halen natuurlijk, maar daarna gewoon in de vaatwasser. Krijg je niet al de haren uit je borstel of kam? Dan gewoon in de vaatwasser, maar daarna wel even de filter schoonmaken.

11. Lenzenbakjes

Nou is een nieuw lenzenbakje natuurlijk niet zo duur, maar als je het gewoon in de vaatwasser kan doen, scheelt het natuurlijk weer! En het is uiteraard beter voor je ogen, als je je lenzen in een schoon lenzenbakje doet.

12. Prullenbak

Dan moet hij natuurlijk wel in de vaatwasser passen, maar anders kunnen je je prullenbak gewoon in de vaatwasmachine doen. Daarna ruikt hij weer heerlijk fris!

13. Oke dit vonden wij wel een hele gekke: aardappelen, bieten en wortels

Groentes worden dus mooi schoon in de vaatwasser. Maar gebruik natuurlijk geen vaatwastablet, want dat is niet zo lekker…

14. En dit is er ook niet een die wij zelf hadden kunnen bedenken: vis

Je schijnt zelfs hele maaltijden te kunnen bereiden in de vaatwasser!

We hebben ook een filmpje gevonden waar je zelf kunt zien hoe een stuk vis bereid wordt in de vaatwasmachine. Inspiratie nodig? Kijk dan hier voor recepten.

En, laat ons vooral weten als je dit hebt uitgetest. Wij zijn héél benieuwd!

Reacties