6 meest voorkomende schoonmaakfouten


We denken allemaal heel goed te weten hoe we moeten schoonmaken. Toch zijn er een aantal missers waar vrijwel iedereen zich aan schuldig maakt. Hierdoor maak je je huis vaak nóg viezer en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Lees hieronder hoe je dat kunt voorkomen!

1. Wc-borstel meteen terugplaatsen

Je wc-borstel heeft het al zo zwaar te verduren, ben er eens wat liever voor! Daarom is het advies om regelmatig (het liefst na ieder gebruik) de wc-borstel af te spoelen en hem minstens vijf minuten te laten drogen, voordat je hem terug zet in de houder. Zo krijgen bacteriën minder kans om zich te verspreiden.

2. Ramen zemen op een zonnige dag

Ga op een lekkere zonnige dag maar gewoon op het terras zitten, want de ramen zemen is dus absoluut niet aan te raden! Als het warm is, drogen schoonmaakproducten en water sneller op. Hierdoor krijg je vlekken op je ramen. Hierdoor zien de ramen er vettig uit en dat wil je natuurlijk niet hebben.

3. Overmatig gebruik van schoonmaakmiddel

Het woordje ‘te’ is nooit echt positief, gebruik daarom nooit té veel schoonmaakmiddel. Het ruikt misschien wel lekker, maar door te veel schoonmaakmiddel te gebruiken, beschadig je vaak je meubels en het laat alles plakken. Vaak is een klein drupje wel genoeg.

4. Oude spons of vaatdoekje gebruiken

Een spons kun je beter maar twee of drie keer gebruiken, want anders is het gewoonweg een bron van bacteriën. Je kunt de spons voor gebruik het beste even een minuutje in de magnetron doen en zodra hij begint te stinken: meteen weggooien. Een vaatdoekje kun je op 60 graden wassen in de wasmachine.

5. Schoonmaken zonder handschoenen

Schoonmaakmiddelen tasten je handen ontzettend aan door alle chemicaliën die er in zitten. Je kunt daarom beter rubberen handschoenen gebruiken bij de schoonmaak. En voor de vrouwen onder ons: je wilt je nagels natuurlijk ook mooi houden, door overmatig gebruik van schoonmaakmiddelen worden je nagels broos. Handschoenen aan dus!

6. Verkeerde volgorde

Hup! Beginnen en dan ben je er vanaf. Helaas werkt het zo niet helemaal, je dient wel van tevoren een béétje na te denken waar je eerst begint. Zo is de regel: eerst stoffen en dan stofzuigen. Maar wat dacht je van het afstoffen? Als je met een doekje van links naar rechts gaat en weer terug, zit het stof alsnog precies op dezelfde plek. Je kunt dus beter in een S- of Z- vorm stoffen, zo krijg je een veel schoner oppervlak.

Zeg eens, maak jij je weleens schuldig aan een van deze misstappen?

Reacties