Zo verwijder je thee-aanslag


Op kantoor drinken wij graag een kopje thee. Toch na een aantal keer uit hetzelfde kopje gedronken te hebben, heb je automatisch last van aanslag. Dit is niet zo zeer onhygiënisch, maar heel smakelijk ziet het er ook niet uit.  Wij zochten dé oplossing voor deze bruine vlekken in je kopje (én testten het uit!). Overigens is de beste tip: meteen afwassen als je thee hebt gedronken, maar goed, daar hebben we niet altijd zin in…

Wat heb je nodig?

  • Schuursponsje
  • Baking soda
  • Schoonmaakazijn
  • Tafelzout
  • Citroen

Manier 1: Baking soda

Baking soda is te gebruiken voor verschillende doeleinden bij schoonmaken. Maar werkt ook uitstekend bij het verwijderen van thee-aanslag. Maak je mok nat, zorg er vervolgens voor dat de binnenkant helemaal bedekt is met baking soda. Laat het een paar minuten intrekken. Gebruik vervolgens een sponsje om de vlekken weg te schrobben. Voilá, klaar! Nog wel even afwassen met normale afwasmiddel.

Manier 2: Schoonmaakazijn en tafelzout

Je gebruikt deze twee middelen eigenlijk op dezelfde manier als de baking soda, zoals hierboven beschreven. Maak de mok nat, bedek de plekken met azijn en zout, en schrob goed na. Let wel op dat je de mok hierna goed naspoelt met water, thee met azijnsmaak is niet zo lekker…

Manier 3: Citroen

Met een citroen kan je héél veel schoonmaken: magnetron, oven, snijplank, waterkoker enz. Ook helpt het erg goed tegen thee-aanslag. Doe wat zout op een citroenschil en schrob daarmee je theemok, tada en hij is weer als nieuw!

 Nu kan je weer genieten van een lekker bakje thee in een schone mok!

Conclusie: 

Uiteraard hebben wij het uitgetest. Ondanks de niet zo lekkere geur, werkt schoonmaakazijn toch wel het beste. Daarbij is het ook de goedkoopste oplossing en je kan schoonmaakazijn voor meerdere doeleinden gebruiken. Daarop volgend werkte de baking soda ook goed. De citroen ruikt natuurlijk lekker, maar viel qua resultaat best tegen. Zie hieronder het resultaat!

Reacties